Tranzmissions historia

VÅRA SHOWER & BIOGRAFI

GRANADA
Vår första show som hade premiär på Trädgårn I Göteborg, april 2000, med orginaluppsättningen av Tranzmission, dvs säga Jörgen, Johan & Matthias i en rent klassisk dragshowföreställning som också spelades på Venue under hösten samt uppe I Åre. Delar av den visades på Stockholm Prides stora scen, samt London & New York. Samma år medverkade vi även i Barbados musikvideo till låten "Kom Hem".SEXTRAVAGANSA
2001 började vi samarbeta med Krizz Dee Light. Denna show var lite fräckare I sitt utförande än föregående show och resulterade I en sommmarturne som avslutades på STHLM Pride. Samma show skulle spelas under hösten men Mattihas lämnade oss för att jobba med Cunigunda.Showen bantades ner till en mindre version som bland annat visades på Pustervik & Park Lane under höst & vinter.


SUPERSTARS
2002 startade vi projektet "MissionDeeLight", ett samarbete mellan oss & Krizz Dee Light. Vi startade upp egna söndagsklubben "Queeny". En sommarturnè bokades med stopp på bland annat "Piteå dansar och ler", "Stockholm Pride" och nattklubben Park lane. Vintern före dess uppträdde vi i Åre, där bland annat ett av världens största gaymagazine, Observer, följde oss. I slutet av sommaren började vi jobba på Gretas.


VIVA LA DIVA
Åter I en show enbart som Tranzmission, nu som Duo Johan & Jörgen. Premiär på Gretas 2003 till deras 5-års jubileum,i en premiärshow där uppvärmare var Anna Book, Babsan, Svenne & Lotta. Denna show bjöd på livesång med egenskrivna texter och snabba parodier. Senare under året hämtade vi in en manlig dansare (Daniel) & de Amerikanska influenserna tog fart. Vi fick bland annat över legendariska Miss Understood med kollega från New York till Göteborg & Gretas scen under hösten. Några senare var vi återigen en trio, nu ihop med magnus, och showade i Köpenhamn på "Madame Arthur´s".


LA BIMBO
Premiär på Gretas juni 2004 & Magnus första show i gruppen på hemma plan. Som showtiteln antyder så var detta en parodi på blondiner med stora tuttar & rumpor. En publiksucce vi fick spela i över ett år, med många skrattnummer & publikfavoriter.


CATWALK
Divornas stjärnparad I den ena skruvade parodin efter den andra. Vår succé show som såg nattens ljus under hösten 2004 till invigningen av Gretas nya våningsplan. En premiärkväll som lockade 1200 personer, en show vi fått spela I över 2 år, som är flaggskeppet av alla våra shower. En klassisk dragshow med alla elementen, mycket färgprakt, glamour, rapp humor & super snabbt tempo.


JA !! VI HAR HÖRT DEN FÖRRUT ?!!
Det svenskaste av svenskt, melodifestivalen I all sin prakt. Showen såg ljuset under, med låtarna ni glömt att ni älskade. Ännu en uppskattad show som varit efterfrågad & mycket spelad med förnyelse allt eftersom nya festivaler ägt rum.
Under sommaren 2005 fick vi äran att avsluta lördagens SthlmPride Gala inför ett fullsatt PridePark med Highlight´s från våra shower. Ett oförglömligt minne med tusentals i publiken & maximal scenteknik.


MAYBEÉ WEST
Våren 2005 på Gretas innebar Vilda Western. En show som luktade koskit, halm, lilla huset på Prärien och en och annan Can Can. Med muskelsträckningar som sidoeffekt. Oprettanstiös & väldigt kul o spela


TOY´S N DOLL´S
September 2005, Rymdäventyr & Cartoon´s och ett knippe popikoner. Över 600 personer kom till Gretas & såg premiären av denna show.


CABARET HIGHLIGHT´S
Våren 2006 bjöd vi på Cabaret iall sin prakt där vi tolkade Våra favoritmusikaler & karaktärer. En mindre komisk show, men en genre som står oss nära. Mer en kostymshow än snabba skratt, vilket var anorlunda för våra fans men viktigt för oss att få förmedla & utrycka.


KÄRA DJÄVLA KÄRRINGAR
Bondkomik & buskis och 99% svenskt. Hösten 2006 på Gretas innebar gummiansikten & djärva minspel, våga vara ful var ledordet. Fram med tanten & den försupna förorts kvinnan.